Pamatujete si na legendární Café Blau v budově České televize u kostela svatého Jakuba? Tak to už je minulostí. Místo něj tu ale najdete velmi sympatický podnik La Bouchée Grill, odlehčenou bistro verzi restaurace La Bouchée na Údolní, která dnes funguje pouze pro uzavřené společnosti. Interiér s modrými akcenty od architekta Martina Pospíšila odkazuje k jednoduchému konceptu francouzské a středomořské kuchyně, jež je pod vedením šéfkuchaře Jiřího Crhy připravována hlavně z lokálních surovin, a to doslova. Když majitel La Bouchée nebyl spokojený s dodavateli masa, založil si vlastní řeznictví Mikrofarma. Šéfkuchař tak může komunikovat přímo s řezníky a vybírat si denně čerstvé maso, stejně jako to posléze dělají hosté u vitrínky v baru, kde si mohou ukázat na konkrétní steak, který jim kuchař před očima připraví. Ve stálé nabídce jsou kromě mas i tapas a kvalitní víno z vinařství Stříbrný Sonberk, J. Stávek, Bíza nebo Stapleton-Springer z Bořetic.
→ Běhounská 18, labouchee.cz/grill